Laddar Evenemang

Anmälningen är stängd för detta event.

Att lyckas med perenner, lökar och knölar

Välkommen till en dag där perenner, lökar och knölar står i centrum.

Med hjälp av Gerben och hans gedigna erfarenheter handleds du hur man ska tänka när man gör sina växtval. För ett både vackert och hållbart resultat ska vara möjligt, måste rätt arter och sorter väljas. Inte helt lätt då sortimentet är stort och kombinationsmöjligheterna oändliga.

Du får lära dig var växterna kommer ifrån, hur de växer i naturen och vad de bidrar med rent ekologiskt och skönhetsmässigt. Nyckelordet är ståndort. Denna dag berör även lökarnas viktiga betydelse i anläggningar och uppmaningen om att plantera mera lök och knöl. Vill du lära dig mer om hur man får en anläggning att blomma från sen vinter till sen höst och dessutom få den att hålla i längden, är det här seminariet för dig.

perenner lökar knölar Seminarium
perenner lökar knölar Seminarium
perenner lökar knölar Seminarium

Gerben Tjeerdsma är trädgårdsmästare och har arbetat på Botaniska Trädgården i Göteborg i 17 år där han varit delaktig i många större projekt såsom Europaavdelningen, Kaukasus avdelningen samt delar av skuggiga Asien för att nämna några. Gerben driver sedan 2005 Gerbianska Trädgården som efter många år på Råda säteri i Mölnlycke nu har flyttat till Vargaslätten, strax utanför Halmstad.

Under flera år har Gerben hållit föredrag och kurser om alpiner, perenner och lökväxter för yrkesverksamma, trädgårdsamatörer och studenter.

2019 tilldelades Gerben den Kungliga Patriotiska sällskapets medalj för “förtjänster om trädgårdsodling och biodling” av Riksförbundet Svensk Trädgård.

Varför har vi begränsat antal deltagare på våra seminarier?

Vi har valt att ha begränsat antal deltagare på våra seminarium dels beroende vilken lokal som används, men även för att vi tycker det är viktigt med nära kontakt mellan kursdeltagare, föreläsare och arrangör.

Ofta innehåller våra seminarier interaktiva moment som workshops eller diskussionsgrupper i mindre grupper. Om kursen är fullsatt erbjuder vi ofta ytterligare datum, anmäl dig då till vår väntlista.

Praktisk information

Under seminariet bjuder vi på frukost, lunch samt fika, därför är det viktigt att du fyller i formuläret med information om specialkost och allergi.

Är kursen fullsatt?

Om en kurs är fullsatt kan du anmäla dig till vår reservlista, ofta bokar vi våra föreläsare till fler datum och släpper dessa om det visar sig finnas ett behov. Anmäler du dig till vår reservlista kommer du få löpande information om kursen ges igen och när. Du står även först i kö om vi skulle få in en avbokning på ordinarie kursdatum. Reservlistan är inte bindande.