Laddar Evenemang

Boka plats här

Allmänna villkor
Tribe Loading Animation Image

Buskarnas återtåg

(OBS! Inspelat webbinarium – ca 5h)

Buskar är mycket viktiga komponenter vid vegetationsbyggnad. De har både mycket goda tekniska egenskaper såväl som biologiska och ekonomiska. Genom ett riktigt växtval kan man gestalta både funktionella och tilltalande planteringar som verkligen fungerar – även över tid. Trots detta är buskarna styvmoderlig behandlade i branschen. Medan det har skrivits hyllmeter om både träd och perenner och till och med lökar så finns det knappt något skrivet om buskar.

Under denna kurs kommer ni att få en grundlig genomgång av vad man bör och inte bör göra vid gestaltning med buskar, samt även tips på bra buskar för olika situationer.

Johan Slagstedt Buskarnas återtåg - Seminarium med Stångby Akademi
Buskarnas återtåg - Seminarium med Stångby Akademi
Johan Slagstedt Buskarnas återtåg - Seminarium med Stångby Akademi

Johan Slagstedt är landskapsingenjör och delägare i entreprenadföretaget Markkompaniet Syd AB i Eslöv där han arbetar som markprojektör. Han har de senaste tjugo åren arbetat med att rita utemiljöer i olika ”rita – bygga – sköta” – organisationer och gör handlingar både internt och externt, både i beställar- och i utförarroller. Han ägnar sig även åt undervisning på SLU/Alnarp och växtutveckling inom E-planta. Johan skriver återkommande i fackpress och är delförfattare till böckerna Träd i urbana landskap och Stadsträdslexikon.

Praktisk information

Kursen är ett inspelat webbinarium, länken för att kolla på videon skickas ut direkt efter att anmälan gjorts och är tillgänglig ända fram tills kursslut. Man behöver ha internet när man streamar videon, då den inte går att ladda hem. Man kan starta och pausa videon hur man vill under hela kurstillfället. Kursperioden för våra inspelade webbinarium är vanligtvis två månader. Vill du anmäla dig i slutet av en kursperiod? Inga problem! Kontakta oss om du inte hunnit titta på videon så hjälper vi dig att förlänga perioden.

Är kursen fullsatt?

Om en kurs är fullsatt kan du anmäla dig till vår reservlista, ofta bokar vi våra föreläsare till fler datum och släpper dessa om det visar sig finnas ett behov. Anmäler du dig till vår reservlista kommer du få löpande information om kursen ges igen och när. Du står även först i kö om vi skulle få in en avbokning på ordinarie kursdatum. Reservlistan är inte bindande.