Webbinarium
Datum:
11 februari, 2022 - 09:00 - 12:00
Pris:
850 kr (ex moms)
Telefon:
Elisabeth 072-160 82 05 Paula 072-076 52 72
E-post:
akademi@stangby.nu
Buxbomens Framtid
Buxbomen har under de senaste åren stått i skuggan av buxbomssoten och andra sjukdomar. Hur ser dess framtid ut egentligen och vilka förutsättningar råder?
Under detta webbinarium delar Maximilian och Jessica med sig av sin erfarenheten av Buxbom. Vilka sorter/arter kan vara lämpliga och vad ska man tänka på vid plantering och skötsel. Hur tänker man när det gäller ersättare och vad är erfarenheterna av ersättarna. Vad gäller kring beskärning och skötsel?
Innehåll
´Status för dagens formbeskurna häckmaterial
´Buxbomshäckar och dess skadegörare
´Generella önskemål på alternativa växtmaterial
´Erfarenhet av alternativa arter (låga, större och friväxande häckar)
´Anläggning, etablering och uppbyggnad
´Skötsel, underhåll (särskilda åtgärder för äldre häckar)
Maximilian Löfgren utbildad landskapsingenjör, arbetar på Malmö kyrkogårdsförvaltning med förvaltning av kyrkogårdsmiljöer, samt i egen firma med projektledning, växtrådgivning och besiktning. Han har i många år arbetat med Buxbom men också provat nya och alternativa växtarter för användande i kyrkogårdsmiljöer, där de kulturhistoriska värdena ofta begränsar användandet
Jessica Karlsson är född i USA men bor sedan många år på Ekerö utanför Stockholm. Där driver hon trädgårdsföretaget Hillbillies AB som startades 2010. Hon har sedan många år jobbat på kulturstarka platser som olika Tessinska Palatset och Wenngarns Slott men även i mindre privatträdgårdar. Här finns ofta Buxbom samt Taxus som ramar in olika typer av planteringar eller är formbeskurna i olika former.
Praktisk information
Kursen hålls via det digitala mötesverktyget Zoom. Programmet måste laddas ner, men är helt kostnadsfritt, instruktion hur man gör kommer att anges 7 dagar innan webbinariumet.
Vi rekommenderar mikrofon och webbkamera, men är inget obligatoriskt.