Laddar Evenemang

Anmälningen är stängd för detta event.

Iggy – grågröna perspektiv på ett promenadhus

med Peter Linder och Cord Siegel

Vad är egentligen ett promenadhus och hur utformas en grönmiljö för minskad bilism? Iggy är fastighetsutvecklaren och arkitekten Cord Siegels senaste koncepthus i Malmö. På fastigheten utforskar byggnad och planteringar i dynamiskt samspel promenadens funktioner och förutsättningar i staden.

Stångby Akademi bjuder in till en guidad visning av planteringarna på Iggy tillsammans med Peter Linder. Utöver Iggy har Peter ett flertal uppmärksammade samarbeten med arkitektkontoret Siegel bakom sig, bland annat Cykelhuset Oboy i Malmö och nu senast Det Goda Vattnet i Lund.

Peters planteringar karaktäriseras av en vilja att jämställa växtlighetens betydelse med det byggda. I förgårdsmarken växer unga träd som en förlängning av huset. Fasadens funktion är lika mycket skydd mot väder och vind som klätterställning för olika klängväxter.

Cord Siegel kommer själv att välkomna deltagarna och berätta om tanken bakom Iggy. Peter kommer sedan att ta besökarna runt Iggys gatu- och gårdsmiljöer där grönmiljöns utformning kommer att diskuteras från idé till genomförande. Ett extra fokus kommer ges åt de avancerade vajerlösningar för klängväxter som utvecklats till ett signum för Siegels fastigheter.

SE HIT!

Peter har tidigare hållt i ett webbinarium om hur planteringar nära hus kan bli mer integrerade som en del av arkitekturen. Nu finns webbinariet uppe i inspelat format.

Peter Linder är trädgårdsingenjör och växtkompositör som brinner för spännande växter. Han driver Linders Plantskola som är en liten plantskola för ovanliga växter mitt i Skåne. Han bygger även upp ett eget arboretum på gården. Undervisning i växtmaterial på SLU/Alnarp och växtformgivning i olika projekt är också viktiga delar av verksamheten.

Är kursen fullsatt?

Om en kurs är fullsatt kan du anmäla dig till vår reservlista, ofta bokar vi våra föreläsare till fler datum och släpper dessa om det visar sig finnas ett behov. Anmäler du dig till vår reservlista kommer du få löpande information om kursen ges igen och när. Du står även först i kö om vi skulle få in en avbokning på ordinarie kursdatum. Reservlistan är inte bindande.