Laddar Evenemang

Ljussättning av gröna rum 

 

Landskapsarkitekt Marianne Lind lär ut hur man gör gröna rum trygga, vackra och karaktäristiska med hjälp av belysning. Hur samspelar växter och ljus och vad behöver man tänka på vid ljussättning?  

Ljussättning av grönstråk, ”Hälsans stig”, parker, lekparker, kyrkogårdar, bostadsområden och trädgårdar tas upp som exempel i ett rikt bildspel. Kursen innehåller även flera praktiska moment där vi ljussätter växter och jämför olika ljuskällors egenskaper. 

Marianne har arbetat som ljusdesigner och hållit kurser i belysning i 15 år. 

Hon har ljussatt hundratals platser, bland annat Uppsala domkyrka, Skansen och Djursholms slott med omgivningar. Just nu arbetar hon med en fotobok om Ljusdesign i Europa, efter att ha besökt 14 europeiska städer med sin kamera. 

Är kursen fullsatt?

Om en kurs är fullsatt kan du anmäla dig till vår reservlista, ofta bokar vi våra föreläsare till fler datum och släpper dessa om det visar sig finnas ett behov. Anmäler du dig till vår reservlista kommer du få löpande information om kursen ges igen och när. Du står även först i kö om vi skulle få in en avbokning på ordinarie kursdatum. Reservlistan är inte bindande.