Laddar Evenemang

Anmälningen är stängd för detta event.

PowerPerenner för framtiden – enligt Skärpa Studio

Skärpa Studio delar med sig av sin syn på Perennernas viktiga roll i vår gestaltade livsmiljö. Under dagens föreläsningar djupdyker vi i perennernas komplexa värld; strategier, ståndort och succession samt deras potential som gröna element i vegetationsbyggnad.

Vi får höra mer om varför estetik och upplevelse i den mänskliga skalan är så viktig när vi planerar för framtiden och om perennernas kapacitet att tillsammans med träd och buskar förstärka och aktivera platser som stöttar resiliens hos både människa och ekosystem.

Skärpa Studio delar också med sig av perenner som är lämpade för utmanande platser, växt- och marksituationer samt kommer lyfta sina bästa PowerPerenner för stadens tuffa klimat.

PowerPerenner för framtiden enligt Skärpa Studio
PowerPerenner för framtiden enligt Skärpa Studio
PowerPerenner för framtiden enligt Skärpa Studio

Föreläsare

Skärpa Studio arbetar som växtgestaltare och konsulter inom vegetationsbyggnad och rumslig gestaltning. Med tyngd på perennanvändning fokuserar de på växternas förmåga och kapacitet att skapa upplevelserika gröna rum i den mänskliga skalan.

Företaget arbetar kontinuerligt med att undersöka olika växtplatser och dess ståndorter för att fördjupa sin erfarenhetsbank kring växtmaterial för framtidens föränderliga klimat. Företagets delägare är Therése Hjalmarsson, Lotta Jacobsson, Anna-Karin Ekwall och Malin Hirdman som har många års erfarenhet av vegetationsbyggnad, förvaltning och pedagogisk verksamhet såsom återkommande undervisning på SLU Alnarp, HDK m.fl. Företaget finns i Lund, Skåne men arbetar i hela södra Sverige.

Varför har vi begränsat antal deltagare på våra seminarier?

Vi har valt att ha begränsat antal deltagare på våra seminarium då vi tycker det är viktigt med nära kontakt mellan kursdeltagare, föreläsare och arrangör.

Ofta innehåller våra seminarier interaktiva moment som workshops eller diskussionsgrupper i mindre grupper. Om kursen är fullsatt erbjuder vi ofta ytterligare datum, anmäl dig då till vår väntlista.

Praktisk information

Under seminariet bjuder vi på frukost, lunch samt fika, därför är det viktigt att du fyller i formuläret med information om specialkost och allergi.

Är kursen fullsatt?

Om en kurs är fullsatt kan du anmäla dig till vår reservlista, ofta bokar vi våra föreläsare till fler datum och släpper dessa om det visar sig finnas ett behov. Anmäler du dig till vår reservlista kommer du få löpande information om kursen ges igen och när. Du står även först i kö om vi skulle få in en avbokning på ordinarie kursdatum. Reservlistan är inte bindande.