Laddar Evenemang

Anmälningen är stängd för detta event.

Våga ta greppet om Rosorna

(OBS! Inspelat webbinarium ca 3h)

Känns rosor och rosskötsel som ett knepigt och svåröverskådligt ämne? Varför finns det så många rossorter? Måste man verkligen veta vad en ros heter för att beskära den på ett bra sätt? Hur får man ordning på en försummad klätterros? Går det få stopp på alla vildskott?

Henrik Morin rätar ut flera vanliga rosfrågetecken under en nätbaserad kurs på temat grundläggande och praktisk roskunskap. Under det här webbinariet ges framför allt en grund till praktiskt rosskötsel. Exempel ges också på särskilt odlingsvärda rosor för olika ståndorter och ändamål.

Kursen är riktad till dig som arbetar yrkesmässigt med växtval, anläggning, skötsel och underhåll och då och då hanterar rosor i parker, bostadsområden och hemträdgårdar.

Innehåll

– kort ”rosallmänbildning” med genomgång av de viktigaste rosgrupperna samt exempel på indelning av rosor för en förenklad skötsel

– exempel på användning av rosor i olika park- och trädgårdsmiljöer

– växtkvalité och inköp

– de viktigaste skötselaspekterna när det gäller beskärning, uppbindning, plantering, gödsling och höstarbeten

– vanliga skadegörare/sjukdomar – vad kan man göra?

– konkreta före- och efterexempel på olika skötselinsatser

– frågestund och litteraturtips

Rosor webbinarium Henrik Morin
Rosor webbinarium Henrik Morin
Rosor webbinarium Henrik Morin

Henrik Morin är trädgårdstekniker och tidigare verksam vid Pom och Nationella genbanken och har bland annat arbetat med Rosuppropets publika aktiviteter och fältinventeringar. Henrik har också medverkat med planering och anläggning av Nationella genbanken.

Henrik började i trädgårdsyrket 1977 har sedan 1997 verkat som konsult och utförare i äldre park-, trädgårds- och kyrkogårdsmiljöer. Under många år har han haft fortbildningsuppdrag för park-, fastighets- och kyrkogårdsförvaltningar samt statliga aktörer.

Praktisk information

Kursen är ett inspelat webbinarium, länken för att kolla på videon skickas ut direkt efter att anmälan gjorts och är tillgänglig ända fram tills kursslut. Man behöver ha internet när man streamar videon, då den inte går att ladda hem. Man kan starta och pausa videon hur man vill under hela kurstillfället. Vill du anmäla dig i slutet av en kursperiod? Inga problem! Kontakta oss om du inte hunnit titta på videon så hjälper vi dig att förlänga perioden.

Är kursen fullsatt?

Om en kurs är fullsatt kan du anmäla dig till vår reservlista, ofta bokar vi våra föreläsare till fler datum och släpper dessa om det visar sig finnas ett behov. Anmäler du dig till vår reservlista kommer du få löpande information om kursen ges igen och när. Du står även först i kö om vi skulle få in en avbokning på ordinarie kursdatum. Reservlistan är inte bindande.