Laddar Evenemang

Anmälningen är stängd för detta event.

Arkitektur och växter – Om att designa grönska som blir en del av huskroppen

(OBS! Inspelat webbinarium – ca 2,5h)

Hur kan planteringar nära hus bli mer integrerade som en del av arkitekturen? I detta webbinarium berättar Peter Linder om sitt samarbete med Malmöbaserade arkitektkontoret Siegel och hur växterna får komma in tidigt i husprojektets planering.

Genom innovativa och lekfulla lösningar skapas nya platser och möjligheter för grönska att vara med i husets helhetsintryck. Peter har både ritat växtförslag men även planterat växterna och berättar här om hela processen, det tekniska genomförandet och exemplifierar med både med- och motgångar. Det blir också många tips på favoritväxter, vad dom har för växtkrav och hur dom kan användas på bästa sätt. Webbinariet inleds med en reflektion om hur det är att vara växtföretagare och vilka utmaningar och vägar framåt Peter upplevt i sitt företagande.

Peter Linder är trädgårdsingenjör och växtkompositör som brinner för spännande växter. Han driver Linders Plantskola som är en liten plantskola för ovanliga växter mitt i Skåne. Han bygger även upp ett eget arboretum på gården. Undervisning i växtmaterial på SLU/Alnarp och växtformgivning i olika projekt är också viktiga delar av verksamheten.

Praktisk information

Kursen är ett inspelat webbinarium, länken för att kolla på videon skickas ut direkt efter att anmälan gjorts och är tillgänglig ända fram tills kursslut. Man behöver ha internet när man streamar videon, då den inte går att ladda hem. Man kan starta och pausa videon hur man vill under hela kurstillfället. Vill du anmäla dig i slutet av en kursperiod? Inga problem! Kontakta oss om du inte hunnit titta på videon så hjälper vi dig att förlänga perioden.

Är kursen fullsatt?

Om en kurs är fullsatt kan du anmäla dig till vår reservlista, ofta bokar vi våra föreläsare till fler datum och släpper dessa om det visar sig finnas ett behov. Anmäler du dig till vår reservlista kommer du få löpande information om kursen ges igen och när. Du står även först i kö om vi skulle få in en avbokning på ordinarie kursdatum. Reservlistan är inte bindande.