Laddar Evenemang

Boka plats här

Allmänna villkor
Tribe Loading Animation Image

Växtskadegörare i Fokus – Quercus

(OBS! Inspelat webbinarium – ca 2h)

I kursen får du en inblick i de skadegörare som påverkar trädets vitalitet och utveckling samt dess förmåga att leverera ekosystemtjänster. ​

Dessa insikter kan hjälpa dig att ta beslut i fråga om att fortsätta planera och nyplantera trädet, samt även ge stöd i beslut om att bevara eller fälla trädet.

QUERCUS – EK
Eken är tålig och lever länge, men hur kommer de klara klimatförändringarna och alla de gamla och nya skadegörarna?

Föreläsningen handlar bland annat om Phytophthora skador, mjöldagg och insektsskador på ek samt nya hot som multi-bakteriesjukdomar och ekprocessionspinnare.

Växtskadegörare i Fokus - Quercus
Växtskadegörare i Fokus - Quercus

Serien består av flera delar och sträcker sig mellan 2023-2024.

Quercus
Inspelat webbinarium (denna del)

Pinus
Inspelat webbinarium – Gå till anmälan >>

Fraxinus & Ulmus
Inspelat webbinarium – Gå till anmälan >>

Acer, Aesculus, Fagus, Platanus & Tilia
Inspelat webbinarium – Gå till anmälan >>

Johanna Witzell - Växtskadegörare i Fokus

Johanna Witzell är professor i skogsskador vid Linnéuniversitetet där hon undervisar och forskar i skogens hälsa, framför allt svampsjukdomar på lövträd. Hennes främsta intresse är hur trädens resistens i kombination med naturbaserade lösningar, tex symbiotiska svampar kan bidra till trädens hälsa såväl i skogar som i stadsmiljöer.

Praktisk information

Kursen är ett inspelat webbinarium, länken för att kolla på videon skickas ut direkt efter att anmälan gjorts och är tillgänglig ända fram tills kursslut. Man behöver ha internet när man streamar videon, då den inte går att ladda hem. Man kan starta och pausa videon hur man vill under hela kurstillfället. Vill du anmäla dig i slutet av en kursperiod? Inga problem! Kontakta oss om du inte hunnit titta på videon så hjälper vi dig att förlänga perioden.

Är kursen fullsatt?

Om en kurs är fullsatt kan du anmäla dig till vår reservlista, ofta bokar vi våra föreläsare till fler datum och släpper dessa om det visar sig finnas ett behov. Anmäler du dig till vår reservlista kommer du få löpande information om kursen ges igen och när. Du står även först i kö om vi skulle få in en avbokning på ordinarie kursdatum. Reservlistan är inte bindande.