Laddar Evenemang

Anmälningen är stängd för detta event.

Naturnära trädgårdsform – växter och material

En del går den långa vägen. Vissa yrken som illustratör och trädgårdsformgivare går att lära sig själv. Lyssna på Marika Delins berättelse om hur hon gått från att illustrera barnböcker till att senare arbeta med trädgårdsform, från ritningar till färdiga trädgårdar med skötselkontrakt.

Vi får se exempel på olika typer av villaträdgårdar vars omgivningar, natur och arkitektur i hög grad fått styra vilken trädgård som Marika har skapat. Hon använder helst naturmaterial till trädgårdarnas struktur och växternas möten med andra material är något som intresserar henne.

Det roligaste med trädgårdsformgivning är ändå växtkompositionen, tycker Marika som älskar att prova nya växter och utvärdera dessa, samtidigt som hon alltid arbetar med en stor och robust växtpalett som hon vet fungerar.

I föreläsningen visas många växtkombinationer och bjuds på favoritväxter för olika uttryck och ståndort. Låt dig inspireras till en mer naturnära trädgårdsform!

Marika Delin
marikas-kund-danderyd
Marika Delin

Marika Delin är trädgårdsformgivare sedan 20 år. Hon har byggt upp ett litet kvalitetsföretag med anställda trädgårdsmästare som hjälper till att förverkliga projekten. Kundträdgårdarna sköts på långsiktig basis för en hållbar etablering och utveckling.

Efter många år i branschen då villaträdgårdar av olika karaktär tagit form hos kunderna, fann Marika en nytt uttryck. Hon och hennes man byggde ett hus på en skogstomt och trädgården som skapades till platsen, fick en naturnära och skogslik prägel. Marika skrev en bok, “Min Skogsträdgård, silande ljus och vandrande skugga” som blev nominerad till årets trädgårdsbok 2022.

Praktisk information

Kursen hålls via det digitala mötesverktyget Zoom. Programmet måste laddas ner, men är helt kostnadsfritt, instruktion hur man gör kommer att anges 7 dagar innan webbinariumet.

Vi rekommenderar mikrofon och webbkamera, men är inget obligatoriskt.

Är kursen fullsatt?

Om en kurs är fullsatt kan du anmäla dig till vår reservlista, ofta bokar vi våra föreläsare till fler datum och släpper dessa om det visar sig finnas ett behov. Anmäler du dig till vår reservlista kommer du få löpande information om kursen ges igen och när. Du står även först i kö om vi skulle få in en avbokning på ordinarie kursdatum. Reservlistan är inte bindande.