Laddar Evenemang

Anmälningen är stängd för detta event.

Buxbomens Framtid

Buxbomen har under de senaste åren stått i skuggan av buxbomssoten och andra sjukdomar. Hur ser dess framtid ut egentligen och vilka förutsättningar råder?

Under detta webbinarium delar Maximilian och Jessica med sig av sin erfarenheten av Buxbom. Vilka sorter/arter kan vara lämpliga och vad ska man tänka på vid plantering och skötsel. Hur tänker man när det gäller ersättare och vad är erfarenheterna av ersättarna. Vad gäller kring beskärning och skötsel?

Innehåll

´Status för dagens formbeskurna häckmaterial

´Buxbomshäckar och dess skadegörare

´Generella önskemål på alternativa växtmaterial

´Erfarenhet av alternativa arter (låga, större och friväxande häckar)

´Anläggning, etablering och uppbyggnad

´Skötsel, underhåll (särskilda åtgärder för äldre häckar)

buxbom framtid buxbomssot alternativ växtsjukdom
buxbom framtid buxbomssot alternativ växtsjukdom
buxbom framtid buxbomssot alternativ växtsjukdom

Maximilian Löfgren utbildad landskapsingenjör, arbetar på Malmö kyrkogårdsförvaltning med förvaltning av kyrkogårdsmiljöer, samt i egen firma med projektledning, växtrådgivning och besiktning. Han har i många år arbetat med Buxbom men också provat nya och alternativa växtarter för användande  i kyrkogårdsmiljöer, där de kulturhistoriska värdena ofta begränsar användandet

buxbom framtid buxbomssot alternativ växtsjukdom

Jessica Karlsson är född i USA men bor sedan många år på Ekerö utanför Stockholm. Där driver hon trädgårdsföretaget Hillbillies AB som startades 2010. Hon har sedan många år jobbat på kulturstarka platser som olika Tessinska Palatset och Wenngarns Slott men även i mindre privatträdgårdar. Här finns ofta Buxbom samt Taxus som ramar in olika typer av planteringar eller är formbeskurna i olika former.

Praktisk information

Kursen hålls via det digitala mötesverktyget Zoom. Programmet måste laddas ner, men är helt kostnadsfritt, instruktion hur man gör kommer att anges 7 dagar innan webbinariumet.

Vi rekommenderar mikrofon och webbkamera, men är inget obligatoriskt.

Är kursen fullsatt?

Om en kurs är fullsatt kan du anmäla dig till vår reservlista, ofta bokar vi våra föreläsare till fler datum och släpper dessa om det visar sig finnas ett behov. Anmäler du dig till vår reservlista kommer du få löpande information om kursen ges igen och när. Du står även först i kö om vi skulle få in en avbokning på ordinarie kursdatum. Reservlistan är inte bindande.