Laddar Evenemang

Anmälningen är stängd för detta event.

Buskarnas återtåg

Buskar är mycket viktiga komponenter vid vegetationsbyggnad. De har både mycket goda tekniska egenskaper såväl som biologiska och ekonomiska. Genom ett riktigt växtval kan man gestalta både funktionella och tilltalande planteringar som verkligen fungerar – även över tid. Trots detta är buskarna styvmoderlig behandlade i branschen. Medan det har skrivits hyllmeter om både träd och perenner och till och med lökar så finns det knappt något skrivet om buskar.

Under denna kursdag kommer ni att få en grundlig genomgång av vad man bör och inte bör göra vid gestaltning med buskar, samt även tips på bra buskar för olika situationer.

Johan Slagstedt Buskarnas återtåg - Seminarium med Stångby Akademi
Buskarnas återtåg - Seminarium med Stångby Akademi
Johan Slagstedt Buskarnas återtåg - Seminarium med Stångby Akademi

Johan Slagstedt är landskapsingenjör och delägare i entreprenadföretaget Markkompaniet Syd AB i Eslöv där han arbetar som markprojektör. Han har de senaste tjugo åren arbetat med att rita utemiljöer i olika ”rita – bygga – sköta” – organisationer och gör handlingar både internt och externt, både i beställar- och i utförarroller. Han ägnar sig även åt undervisning på SLU/Alnarp och växtutveckling inom E-planta. Johan skriver återkommande i fackpress och är delförfattare till böckerna Träd i urbana landskap och Stadsträdslexikon.

Varför har vi begränsat antal deltagare på våra seminarier?

Vi har valt att ha begränsat antal deltagare på våra seminarium dels beroende vilken lokal som används, men även för att vi tycker det är viktigt med nära kontakt mellan kursdeltagare, föreläsare och arrangör.

Ofta innehåller våra seminarier interaktiva moment som workshops eller diskussionsgrupper i mindre grupper. Om kursen är fullsatt erbjuder vi ofta ytterligare datum, anmäl dig då till vår väntlista.

Praktisk information

Under seminariet bjuder vi på frukost, lunch samt fika, därför är det viktigt att du fyller i formuläret med information om specialkost och allergi.

Är kursen fullsatt?

Om en kurs är fullsatt kan du anmäla dig till vår reservlista, ofta bokar vi våra föreläsare till fler datum och släpper dessa om det visar sig finnas ett behov. Anmäler du dig till vår reservlista kommer du få löpande information om kursen ges igen och när. Du står även först i kö om vi skulle få in en avbokning på ordinarie kursdatum. Reservlistan är inte bindande.