Laddar Evenemang

Boka plats här

Allmänna villkor
Tribe Loading Animation Image

Växtskadegörare i Fokus – Fraxinus & Ulmus

I kursen får du en inblick i de skadegörare som påverkar trädets vitalitet och utveckling samt dess förmåga att leverera ekosystemtjänster. ​

Dessa insikter kan hjälpa dig att ta beslut i fråga om  att fortsätta planera och nyplantera trädet, samt även ge stöd i beslut om att bevara eller fälla trädet.

FRAXINUS – Ask & ULMUS – Alm
Almsjuka och askskottsjuka är svampsjukdomar som orsakas av introducerade, invasiva svamparter.  På grund av dessa små svampar har svenska almar och asken blivit rödlistade. I webbinariet presenteras senaste forskning om almsjuka och askskottsjuka och andra skadegörare på dessa trädslag. Hinner vi rädda almen och asken genom förädlingen? Vaccinering av almar kan hålla almsjukan borta men påverkar den även ”goda” svampar? Dessa frågor, och många fler, kommer att besvaras i webbinariet.

Stångby Akademi, kursutbud. Växtskadegörare i fokus, Johanna Witzell. Fraxinus, ask och Ulmus, alm.

Askskottsjuka

Stångby Akademi, kursutbud. Växtskadegörare i fokus, Johanna Witzell. Fraxinus, ask och Ulmus, alm.

Almsjuka

Serien består av flera delar och sträcker sig under hela 2023.

Quercus
Inspelat webbinarium – Gå till anmälan >>

Pinus
Inspelat webbinarium – Gå till anmälan >>

Fraxinus & Ulmus
Inspelat webbinarium (denna kurs)

Fagus
Kursen hålls under 2023 (mer info kommer)

Alnus
Kursen hålls under 2023 (mer info kommer)

Aesculus, Prunus m.fl
Kursen hålls under 2023 (mer info kommer)

Populus, Salix, Tilia m.fl
Kursen hålls under 2023 (mer info kommer)

Avslutar man alla delar tilldelas man ett certifikat i kursen.

Johanna Witzell - Växtskadegörare i Fokus

Johanna Witzell är professor i skogsskador vid Linnéuniversitetet där hon undervisar och forskar i skogens hälsa, framför allt svampsjukdomar på lövträd. Hennes främsta intresse är hur trädens resistens i kombination med naturbaserade lösningar, tex symbiotiska svampar kan bidra till trädens hälsa såväl i skogar som i stadsmiljöer.

Praktisk information

Kursen hålls via det digitala mötesverktyget Zoom. Programmet måste laddas ner, men är helt kostnadsfritt, instruktion hur man gör kommer att anges 7 dagar innan webbinariumet.

Vi rekommenderar mikrofon och webbkamera, men är inget obligatoriskt.

Är kursen fullsatt?

Om en kurs är fullsatt kan du anmäla dig till vår reservlista, ofta bokar vi våra föreläsare till fler datum och släpper dessa om det visar sig finnas ett behov. Anmäler du dig till vår reservlista kommer du få löpande information om kursen ges igen och när. Du står även först i kö om vi skulle få in en avbokning på ordinarie kursdatum. Reservlistan är inte bindande.